Toekomstvisie wethouder Vogel: Papendrecht weer sportstad in 2010?

31 maart 2007

PAPENDRECHT - De gemeente heeft besloten dat zowel de sporthallen De Donk en De Laaght (van resp. 1968 en 1972) en zwembad De Hooght (1968, in ’86 uitgebreid) worden vervangen door een groot cluster van een nieuw zwembad en twee sporthallen op één locatie.

Het wordt in fasen uitgevoerd en zal betekenen dat het zwembad één seizoen niet open kan. Daarna zal in 2010 een geheel nieuw en modern sportcomplex beschikbaar zijn voor alle natte en droge gebruikers. Die gebruikers daar draait het in het voortraject om. De gemeente gaat samen met de inwoners, betrokken scholen en sportverenigingen aan de uitvoering van de plannen werken. Zij wil dat doen door intensief contact om ideeën te verwerven.

Het enige wat al vaststaat is de ruimtelijke begrenzing. Dat is het huidige terrein van zwembad, hallen en parkeerplaats. Verder de maximale investering die in de begroting 2007 is voorzien. Daarbinnen kan alles; staat dus nog niets vast of het zou moeten zijn dat er een binnen- en buitenbad met ligwei komt en dat er geen ‘toeters en bellen’ (zoals bijzondere glijbanen e.d.) bij komen. Die zijn er in de omgeving al voldoende en zouden qua kosten andere zaken in de knel brengen.
De sportverenigingen en groepen gebruikers worden uitgenodigd voor een werkbezoek aan Terneuzen waar een vergelijkbaar project is gebouwd. Het is de bedoeling van de gemeente om tijdens het gehele traject van ontwikkeling en nieuwbouw de bewoners nauw te blijven betrekken bij het sportcomplex.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.