Drechtstreek countert er op los

31 maart 2007

PAPENDRECHT - Drechtstreek heeft zaterdag weer eens bewezen uitstekend met de counter om te kunnen gaan. De basis hiervoor werd gelegd in de 5e minuut van de wedstrijd. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied werd door Stefan Jonkman laag ingespeeld op Jeroen Kuil. Deze draaide weg van zijn tegenstander en schoot onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Drechtstreek, geplaagd door schorsingen en blessures, nam hierna een afwachtende houding aan. Dit resulteerde in een groot veldoverwicht voor Arkel, maar echt gevaarlijk kon het elftal van trainer Piet den Engelsman niet worden. Ook de hoekschoppen die Arkel in de eerste helft kreeg, konden het de Drechtstreek verdediging niet moeilijk maken. De lange spelers voorin bij Arkel werden niet gevaarlijk. Vooral Ronald Rietveld en Bobby Erkelens deden verdedigend goede zaken.

Drechtstreek kreeg in de eerste helft nog twee goede counterkansen. Jeroen Kuil stelde Stefan Jonkman (zij konden elkaar opvallend goed vinden) tweemaal in staat de score op te voeren. De eerste ging net naast, de tweede werd gekeerd door Arkel doelman Niels Pannekoek.
 
Na de rust slaagde Drechtstreek er in het windvoordeel uit te buiten. In de 62e minuut ontfutselde Jeroen Kuil de bal aan zijn directe tegenstander, omspeelde de keeper en stelde Robert van Heijst in staat de 0 - 2 aan te tekenen. Tien minuten later had Kuil opnieuw een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Arkel verdediger Serge Hol maaide volkomen over de bal heen, maar Kuil kwam te dicht op de keeper om succesvol te zijn. Dat was hij wel in de 75e minuut. Een strakke lange bal van achteruit van de net voor Peter van de Merwe ingevallen Bart van Zaiemsz, vloog over de verdediging van Arkel heen en stelde Jeroen Kuil in staat om de 0 - 3 te realiseren. Vijf minuten later lukte het hem in een vergelijkbare situatie, maar nu op rechts, om de eindscore met zijn derde treffer van de middag te bepalen op 0-4. Dat scheidsrechter Kocken Arkel daarna nog een strafschop onthield na een handsbal van Hans Keesmaat was eigenlijk voor niemand meer interessant. Het was een prima voetbalmiddag voor Drechtstreek dat met goed uitgespeelde kansen en veel inzet te tegenstander op de knieën bracht.
 
In tegenstelling tot Arkel pakte Drechtstreek zijn laatste kans op de periode wel. Het staat in deze periode nu op de derde plaats maar door de grote overwinning van VVAC op SC Gorkum lijkt het slechts om een theoretische kans te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.