Jeroen Romeijn verrast zichzelf in Dwars Door Dordt

31 maart 2007

PAPENDRECHT - Met groot vertoon van macht heeft Passaat atleet Jeroen Romeijn zijn tot nu toe misschien wel grootste overwinning behaald, door de 10 kilometer lange Dwars Door Dordt alle concurrentie voor te blijven. Zijn eindtijd van 32.09 minuten was ook nog eens een aanscherping van zijn persoonlijk record van zo’n halve minuut.

Direct vanaf de start ging de 26-jarige Hardinxvelder mee met de kopgroep met de bedoeling zo lang mogelijk stand te houden. Na twee kilometer nam Romeijn nog een keer de kop over, om te laten zien aan Hans van Beek en Wim Padmos, dat hij wel degelijk mee kon komen. Na een paar honderd meter bleek Romeijn echter een gaatje geslagen te hebben. Het gat met van Beek en Padmos is nooit groot geworden, maar ze kwamen ook nooit meer terug. Zelf hield Romeijn toch wel rekening met de terugkeer van zijn achtervolgers, zeker omdat hij halverwege al flink stuk zat op het door de wind lastige parcours. Romeijn liet echter geen zwakte zien door achterom te kijken. Dit hoefde ook niet, omdat hij door zijn meefietsende trainer Addy Ruiter goed op de hoogte werd gehouden over de vorderingen achter hem. Pas op zo’n 500 meter voor de streep kwam bij Romeijn het echte geloof om deze wedstrijd als winnaar te kunnen beëindigen. De overwinning van Romeijn is des te opmerkelijk, omdat hij op het ogenblik veel tijd moet investeren in zijn werk. Er blijft dus minder tijd over voor de trainingen. Om die reden laat Romeijn dan ook het baanseizoen dit jaar voor het grootste deel aan zich voorbijgaan. Hij richt zijn pijlen op de twee grote regionale loopseries, de Unive loopserie en de Topreis loopserie, waarbij deze Dwars Door Dordt behoort. Met deze overwinning in Dordrecht heeft Romeijn zeer goede zaken gedaan voor het algemene klassement van de Topreis loopserie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.