Vierde Speedo wedstrijd voor Geul zwemmertjes

31 maart 2007

PAPENDRECHT - Dit weekend stond de laatste Speedo wedstrijd voor de jongste zwemmers op het programma. Bij de voorrondenummers proberen zwemmers zich te plaatsen in de landelijke Speedo top 100 en deelname aan de Speedofinales later dit seizoen af te dwingen. In de categorie minioren 3 en 4 werden 3 nummers gezwommen.

Yaro Roodenburg haalde een tweede plaats op de 100 vrij en een derde plaats op de 100 school, Latona Baart werd tweede op de 100 vrij en tweede op de 100 wissel.
Bij minioren 5 stonden 50 vlinder en 100 school op het programma. Jesse de Win sloot beide nummers winnend af.
Bij de instroomnummers zwemmen de beginnende zwemmertjes de wat kortere nummers. In de categorie minioren 3 en 4 leverde Bas van Middelkoop een goede prestatie door zowel de 25 vlinder als de 50 vrij te winnen. Ben Muller werd tweede op de 50 vrij. Bij de meisjes in deze categorie werd Emese Ramstijn derde op de 25 vlinder en tweede op de 50 vrij. In de categorie minioren 6 tikte Rob van Leeuwen op de 50 vlinder en de 50 vrij als tweede aan.
Ook werden de Zuid Hollandse finales van het Lange Afstandscircuit gezwommen in het 50 meterbad in Dordrecht. Dit circuit is een landelijke serie met wedstrijden voor de echte kilometervreters: de afstanden die gezwommen worden variëren van 200 meter tot twee kilometer. Bij deze finales zwemmen in elke leeftijdscategorie de acht snelste zwemmers van Zuid Holland en voor de Geul kwamen Latona Baart, Jesse de Win, Bas van den Sigtenhorst, Jasper de Win, Marcel van der Perk, Yuri van Omme en Kees van der Linden aan de start. In een 50 meterbad worden over het algemeen minder PR’s gezwommen dan in een 25 meterbad maar Jasper de Win slaagde erin om bijna 4 seconden van zijn beste tijd af te halen op de 400 wissel. Zijn 5.30.99 betekende een vierde plaats en leverde hem ook een startbewijs op deze afstand op voor de Nationale Juniorenkampioenschappen later dit jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.