Dubbele winst voor Olympia

31 maart 2007

PAPENDRECHT - Zowel de instappers (de jongste wedstrijdturnsters) als de seniorenturnsters van Olympia Papendrecht moesten zaterdag aan de bak in het Rayon Turn Toernooi. Beide ploegen wisten te winnen. ’s Ochtends was het eerst de beurt aan de instapturnsters.

Tegen het mixteam Apollo Hoornaar/GVN Noordeloos werd gewonnen met 177.80 tegen 170.05. Olympia startte de wedstrijd op sprong. De handstand platvallen en de koprol met streksprong af werden door de meisjes goed uitgevoerd. Op brug ging het wat minder goed dan gewoonlijk, maar ook op dit toestel was Olympia iets beter. Het derde toestel voor Olympia was lange mat. Alle matoefeningen werden netjes geturnd en die werden dan ook beloond met achten en zelfs negens! Als laatste toestel moest Olympia naar balk toe. Een zenuwtoestel dat maar 10 cm breed is en dat op 1 meter van de grond staat, goed voor hier en daar een wiebeltje. Individueel wist Jessy Howe 1e te worden gevolgd door Demi Acar (2e), Tamara Tubbing (3e), Denise Molenwijk (4e), Kirsten Kuntz (5e), Lisanne Paleewong (8e), Noah Snel (13e), Aranka Tubbex (14e) en Nanda Rietveld (15e).

Aan het eind van de dag was het de beurt aan de senioren. Kracht en Vriendschap Nieuw-Lekkerland was de tegenstander. Na een snelle en gezellige wedstrijd viel het voordeel naar de kant van Olympia: 163 tegen 160.80. Dit team wordt het hele seizoen al gehinderd door vervelende blessures, waardoor het steeds niet mogelijk is om een compleet team op de been te brengen. Afgelopen zaterdag verschenen zeven turnsters aan de start. Het verschil tegen K&V werd vooral gemaakt op vloer en sprong waar de Papendrechtse turnsters goed tevoorschijn kwamen. De evenwichtsbalk moest wel een paar keer voortijdig worden verlaten. Individueel was Gerrianne van Kleef de beste turnster met 33.90. Chantal de Koning eindigde als tweede met 33.10. Lydia Zeiderveld van K&V zat net daarachter met 33.00 op de 3e plaats. Het team van Olympia bestaat verder uit Jolanda Bakker, Kim Tomassen, Laura Morel, Mariska Eilbracht, Aline van de Want, Bianca Kortman en Liina Sarigi. Op 14 april turnen de meiden hun laatste wedstrijd in de poule tegen OKK Gorinchem.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.