Maak kennis met de wereld van vlinders en libellen

29 maart 2007

PAPENDRECHT - Op zaterdag 31 maart gaan de deuren weer open van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA). Vanaf dat moment tot en met eind september is het SNCA open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot circa 17.00 uur.

In het SNCA is dit jaar een tentoonstelling over vlinders en libellen te bewonderen. Aan de hand van teksten, kleurrijke foto’s en ander beeldend materiaal kunnen bezoekers kennis maken met deze fascinerende wereld.
Voor de jeugd uit de groepen 6-7-8 van de basisscholen is er een les te volgen die gericht is op vlinders en libellen. In de kinderhoek zijn boekjes, zoekkaarten en kleurplaten. Er is een kleurwedstrijd wie het mooiste vlindermasker kan kleuren. Kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar kunnen een kleurplaat ophalen en deze later weer inleveren. Er zijn leuke prijsjes te winnen. Het eerste deel van de wedstrijd beslaat de maanden april tot en met juni, met een prijsuitreiking in juni. Daarna volgt een tweede sessie van de wedstrijd in juli, augustus en september, met een prijsuitreiking in september.

Ook zijn er andere activiteiten als wandelingen rond het Alblasserbos en dialezingen. Daarnaast is dagelijks de educatieve heemtuin te bezichtigen. Een korte wandeling kunt u ook maken als het SNCA gesloten is.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 en is bereikbaar onder telelefoonnummer: 0184 – 412 618

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.