Koppelingsproject krijgt steeds meer vorm

27 maart 2007

PAPENDRECHT - Ongeveer een jaar geleden is het koppelingsproject van het Steunpunt Vrijwilligerswerk/PAD gestart. Dit is een project waarbij raadsleden tijdelijk aan een vrijwilligersorganisatie worden gekoppeld, waar ze nog niet veel affiniteit mee hebben om zodoende (wederzijds) een (nadere) kennismaking te realiseren.

Zo is bijvoorbeeld Mark Huijzer (raadslid van de ChristenUnie) op die manier gekoppeld aan de Scoutinggroep Van Brederode. Hij heeft diverse telefonische contacten gehad met bestuursleden en groepsleiders, actief meegedraaid tijdens een “opkomst” van de welpen, een bestuursvergadering bijgewoond.

Mark was zaterdag 24 maart 2007 aanwezig geweest tijdens de Nationale Scoutingdag , waarbij de Papendrechtse scouting zich op Winkelcentrum Westpolder aan het winkelend publiek heeft gepresenteerd. In alle vroegte hadden de oudere groepen van de scouting al allerlei houten stellages gemaakt; vanaf 13.30 uur werd op het pleintje bij de C1000 een programma gedraaid waarbij o.a. met bepaalde groepen kinderen een knopenplankje werd gemaakt, een speurtocht met morsecodes werd gelopen, etc. Ook waren er allerlei spelletjes (wie hangt de meeste knijpers aan zijn gezicht, wie maakt de hoogste toren van suikerklontjes).

Als raadslid moet je regelmatig knopen doorhakken, maar afgelopen zaterdag moest Mark Huijzer eerst maar eens leren om goede knopen te maken en dat viel nog niet mee, zoals de foto laat zien.

Al met al was het een geslaagde presentatie van de Scouting. Ook het koppelingsproject is geslaagd te noemen. Het raadslid krijgt zo toch een beter beeld van de mensen achter een bepaalde organisatie.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.