Start van de sociale activiteiten van het Rode Kruis in De Waalburcht

26 maart 2007

PAPENDRECHT - Woensdag 21 maart 2007 begon het Rode Kruiswerk met een inloopmiddag in het zorgcentrum De Waalburcht . Zowel bewoners van het zorgcentrum als nog zelfstandig omwonende ouderen zijn elke woensdag om 14.00 uur welkom.

Ongeveer zestig ouderen bezochten de inloopmiddag. Het was een gezellige drukte. Acht vrijwilligers van het Rode Kruis begroetten de mensen met een kopje koffie of thee.
Daarna konden de aanwezigen een keuze maken uit activiteiten, zoals de spelletjes rummycub, domino en sjoelen. Ook stond er een tafel klaar waar kaarten gemaakt en geborduurd konden worden. Heel populair voor de aanwezigen was de Encaustic Art, de bijenwastechniek (zie foto). Met een speciaal strijkijzer wordt dan bijenwas aangebracht op een geprepareerde kaart met als resultaat een verbluffend effect. Het spreekt vanzelf dat bij deze laatstgenoemde activiteiten de inbreng van de vrijwilligers van het Rode Kruis heel goed van pas kwam.
In volgende bijeenkomsten is het ook mogelijk onder begeleiding te schilderen met acrylverf of aquarelverf. Maar natuurlijk is er ook volop gelegenheid voor gewoon een gezellig praatje. De bijeenkomsten worden iedere woensdagmiddag gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in het restaurant op de eerste verdieping.

Overige sociale activiteiten in Papendrecht
Het Rode Kruis is ook elke maandagmiddag op twee andere plaatsen actief. In De Stolpehove (De Markt) is de aanvang 14.00 uur en in het Dienstencentrum (Gerbrandystraat) 13.30 uur. U bent van harte welkom.

Dringende oproep aan nieuwe vrijwilligers
Vanwege de uitbreiding van de activiteiten is het Rode Kruis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aangetrokken voelen tot het sociale werk voor ouderen. Indien u zich op maandagmiddag of woensdagmiddag vrij kunt maken wilt u dan contact opnemen met mevrouw M.C.J. Hoek-Dekker, telefoon 078- 615 40 54

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.