Patrick Cronie hoog op aller tijden lijst

26 maart 2007

PAPENDRECHT - In de laatste indoor wedstrijd van het seizoen heeft Passaat atleet Patrick Cronie zichzelf op een 11e plaats op de landelijke aller tijden lijst gezet. Als 1e jaars A-junior is dit, op dit kracht onderdeel, een zeer opvallende prestatie. Patrick liet de 6 kilo kogel afgelopen weekend in Gent landen na 17,08 meter.

De lijst wordt nu nog aangevoerd door Rutger Smith (21,62 meter met een kogel van 7,265), maar aan de progressie van Patrick valt af te lezen dat die eerste plaats in de komende 1½ jaar nog onder druk zal komen te staan. Vorig jaar nog stootte Patrick “slechts” 14,10 meter. Alleen al in dit winter seizoen laat hij een progressie van een meter zien. In december kwam Patrick in Utrecht al tot 16,18 meter. Na een korte blessure periode (hamstring) liet Patrick een prachtige serie zien. London 21 februari: 16,24 meter, Gent 10 maart: 16,78 meter en nu dan boven de 17 meter. De prestatie was zo opvallend dat KNAU er op haar internetsite een speciale vermelding aan wijdde.

Het trainingsmaatje van Patrick, Pamela Kiel, Behaalde in dezelfde wedstrijd een fraaie tweede plaats op de 4 kilo kogel met 12,92 meter, slecht zo’n 20 centimeter onder haar PR. Haar jaar zal vooral gericht zijn op de deelname aan de EJOF in Belgrado, waarvoor Pamela inmiddels al is gekwalificeerd.
De broertjes Janssen zette in Gent solide prestaties neer op het polshoog. Jeroen kwam uit op 3,40 meter en de jongere Sander overschreed 3,00 meter, beide slechts een fractie verwijderd van hun persoonlijke records.
Bij het verspringen voor meisjes B kwamen Nathalie Garama en Annelies Slieker beide met mooie afstanden op de proppen van respectievelijk 4,36

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.