Winst voor VV Drechtstreek

26 maart 2007

PAPENDRECHT - Na het teleurstellende resultaat van afgelopen week tegen H.S.S.C.'61 speelde Drechtstreek afgelopen dinsdag een prima partij regen RVVH voor de RD-Cup. Er werd wel met 4 - 2 verloren, maar het spelpeil gaf vertrouwen.

Toch haalde Drechtstreek dit niveau tegen SC Reeland niet. In een mat eerste kwartier konden beide ploegen weinig aardigs bieden. Veel balverlies aan beide zijden resulteerde in een soort flipperkastvoetbal zonder kansen. De eerste de beste vloeiende combinatie van Drechtstreek had meteen resultaat. Robert van Heijst liet op aangeven van Stefan Jonkman met een beheerst schot de 1-0 aantekenen. SC Reeland leek hierdoor even de kluts kwijt. Een minuut later volgde een inworp van Danny Griffioen op Jeroen Kuil die met een steekpass Robert van Heijst vrij voor de keeper plaatste: 2-0.

Na de rust kon Drechtstreek het spel redelijk controleren. Met agressief voetbal werd Reeland vastgezet op eigen helft, maar tot grote kansen kwam het niet. Reeland putte moed uit het uitblijven van doelpunten van Drechtstreek en trok het laatste kwartier massaal naar voren. Dit leverde een aantal kansen op, maar Drechtstreek doelman Michael Warning weigerde zich over te geven, daarbij goed geholpen door paal en lat.

Drechtstreek heeft met deze uitslag goede zaken gedaan. Het heeft de drie punten gehaald waar menig concurrent punten heeft laten liggen. Hiermee is de club vier plaatsen gestegen in de periodestand. Coach Aart Kersbergen was dan ook tevreden met de overwinning en ziet toch weer een lichtpuntje voor de derde periode. Drechtstreek heeft het echter niet meer in eigen hand maar is afhankelijk geworden van de resultaten van de andere clubs. Komende zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Arkel.

Curieus was de rol van scheidsrechter Prins uit Drunen. Na de wedstrijd was hij er volledig van overtuigd dat Reeland de wedstrijd had gewonnen en vulde dit in op het wedstrijdformulier. Het kostte een collega scheidsrechter enige moeite om hem ervan te overtuigen dat Drechtstreek in de blauwwitte kleuren had gespeeld en niet Reeland. Gevolg was ook dat de gele kaarten aan verkeerde spelers werden toebedeeld. Zowel Reeland als Drechtstreek maakte hem hierop opmerkzaam, maar de heer Prins bleef bij zijn standpunt. Via de KNVB zal getracht worden dit alsnog recht te laten zetten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.