PKC hervindt zich op tijd

26 maart 2007

PAPENDRECHT - De laatste reguliere competitieronde moest duidelijkheid brengen welke ploegen elkaar in de play off's zullen gaan treffen, waarbij PKC/Café Bar dit voor een groot deel in eigen hand had. Verliezen van Dos'46 zou het onderlinge duel in ieder geval met twee wedstrijden verlengen, bij winst was Groningen als tussenstation te verwachten.

In een goed gevulde PKC-hal gingen de ploegen in de eerste helft vrij gelijk op, waarbij Dos'46 steeds het initiatief had. Na 6-6 brachten een schot en twee vrije kansen de Nijeveners op ruimere voorsprong: 6-9. Waar het verleden week niet lukte het tij te keren, toonde PKC/Café Bar nu wel veerkracht: net voor het rustsignaal werd de aansluiting weer gevonden: 10-11.

Na de pauze zette Wim Scholtmeijer de ploegen weer op gelijke hoogte: 11-11.
Onopvallend was het Bart de Wit die het eerste gaatje voor PKC/Café Bar wist te forceren: 14-12.
Ineens was er vertrouwen en "wendbaarheid" en met fraaie doorloopballen werd de voorsprong in enkele minuten tijd uitgebouwd: 20-16, 23-18 en uiteindelijk met een schot van uit het verre hoekje van Saskia Euser won PKC onverwacht ruim met liefst 27-19.

PKC speelt de playoffs tegen Nic. uit Groningen. Eerst op 31 maart om 15:30 uur thuis, dan 7 april om 20:00 uur uit en indien bij een gelijk stand na 2 wedstrijden op 2e Paasdag is de laatste wedstrijd in de PKC hal om 14:30 uur. Foto: P. Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.