De Geul zwemt vierde ZRO wedstrijd

26 maart 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in zwembad de Hooght in Papendrecht de vierde wedstrijd in de regionale ZRO competitie gezwommen. De Geul begon aan deze wedstrijd met een kleine achterstand op de nummer 1 van dit moment en aangezien voor de dames de loodzware 400 wissel op het programma stond was de belangrijkste opgave voor de zwemmers om het verschil niet verder te laten oplopen.

Een eerste voorzichtige schatting lijkt aan te geven dat in deze opzet geslaagd is.
Chantal van der Perk en Senna van Dongen zwommen voor wat ze waard waren op de 400 wissel en ook de overige zwemmers deden hun uiterste best. Deze inspanning was goed voor een flink aantal PR’s met als uitschieter de 200 rug van Carmen Baart met een PR van 6,5 seconden.

De jongste zwemmers begonnen met de 50 vrij. Chadassa Mannee won hier het zilver en ook Jesse de Win tikte als tweede aan. Zijn 32.06 betekende tevens een nieuw clubrecord bij de jongens onder de 11 jaar. Op de 100 vlinder zwom Chadassa opnieuw naar een mooie zilveren medaille. In de categorie junioren 2 bij de jongens deed de Geul goede zaken. Jasper de Win zwom naar het goud op de 200 rug en de 50 vrij. Zijn 27.81 op deze laatste afstand was goed voor een nieuw clubrecord onder de 14 jaar. Carmen Baart zwom bij de meisjes naar het brons op de 200 rug.
In de categorie jongens junioren 4 haalde Yordi Oetringer brons op de 200 vrij en Jasper de Win tikte als tweede aan op de 50 school.

De heren zwommen de 100 wissel, met zilver voor Ivan van Omme en brons voor Wouter de Win, en de 50 vrij, met goud voor Wouter de Win en zilver voor Ivan van Omme.
Er werden ook nog estafettes gezwommen. De 4x50 vrij meisjes junioren 2 werd door Debby van Steenderen, Rachel Muller, Femke van der Linde en Carmen Baart als tweede afgesloten. Ook de 4x50 vrij bij de jongens, met Rob van Leeuwen, Bas van den Sigtenhorst, Tim Muller en Jasper de Win, leverde een tweede plaats op. De afsluitende 4x100 wissel heren, met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Wouter de Win en Martijn de Win, werd overtuigend gewonnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.