25 thuisorganisaties aan de slag in de Drechtsteden

23 maart 2007

DRECHTSTEDEN - Hulp bieden bij het huishouden is een taak van gemeenten, sinds de in werking treding van de Wet maatschappelijke ondersteuning op 1 januari van dit jaar.

De Drechtstedengemeenten die samenwerken in de Sociale Dienst Drechtsteden hebben deze dienstverlening gezamenlijk aanbesteed.
Vijfentwintig aanbieders hebben ingeschreven op het raamcontract en voldeden allen aan de benodigde kwaliteits- en andere eisen. Deze vijfentwintig aanbieders worden gecontracteerd en gaan aan de slag in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Op donderdag 22 maart werden de contracten getekend.
Wethouder A. Vogel (portefeuillehouder Wmo) hield eerst een korte inleiding, waarna J.W. Spigt, voorzitter van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden tekende namens de Drechtstedengemeenten.

De Drechtstedengemeenten zijn een van de weinige gemeenten in Nederland waar met een aanbesteding op basis van een raamcontract is gewerkt. Hiermee komen de gemeenten tegemoet aan de wens van burgers om keuzevrijheid te behouden bij de keuze van hun thuiszorgorganisatie. Er zijn niet slechts drie maar vijfentwintig aanbieders. Mensen kunnen in principe hun vertrouwde hulp bij het huishouden behouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.