Papendrecht / Alblasserdam souverein tweede

23 maart 2007

PAPENDRECHT - Het eerste schaakachttal van Papendrecht/Alblasserdam heeft souverein de tweede plaats, ruim achter kampioen Sliedrecht 2, behaald in de 2e klasse B van de Rotterdamse Schaakbond. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd Erasmus 4 met 5-3 aan de zegekar gebonden.


Na een vlotte overwinning van Magnus Souverein aan het laatste bord leek het een erg vreedzame strijd te worden tussen P/A en de Rotterdammers. Eerst kwamen Kees Brinkman (bord 3) en Philip Kraaiveld (bord 4) goed weg met een remise. Daarna volgden twee voor de P/A-spelers dik verdiende gelijke spelen van Jo Pattinama (bord 6) en Meinte Smink (bord 2).

Meer dan een uur later moest Bert Terlouw aan het topbord zijn eerste nederlaag van het seizoen incasseren, waarmee de stand 3-3 werd. Bij Marius de Wit leek het lange tijd gelijk op te gaan, maar de campinghouder uit Graafstroom kreeg opeens de geest en creëerde vrijpionnen op beide vleugels, waar voor zijn tegenstander geen houden aan was (4-3). Tenslotte speelde Hans v.d. Beukel aan bord 7 een toreneindspel fijntjes uit. Hij werd topscorer van het team met 4½ punt uit 6 wedstrijden. Ook Bert Terlouw en Marius de Wit scoorden flink wat punten voor P/A 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.