Leuke hond wordt hoofdpersoon van boek

21 maart 2007

PAPENDRECHT - Herkent u hem nog? Vorig jaar deed hij mee met de verkiezing voor 'Leukste hond' van 2006. Het gaat over Maus de hond van Marco Knauff en Marian Werkman.

Zes jaar geleden haalden Marco en Marian hem uit het asiel. Maus was toen zes. Met veel geduld en aandacht veranderde hij in een energieke en aanhankelijke hond.
Nu een jaar later verschijnt er een boek over hem met de titel: "Meneer Maus". Het nieuwe leven van een vrolijke en ondernemende Jack Russell Terriër. Het verhaal toont u het leven van Maus. Zijn verandering van een verwaarloosde, achterdochtige en onzekere hond naar een energieke, aanhankelijke en vrolijke hond met lef. Maar voordat het zover was, moesten er heel wat obstakels overwonnen worden...

Het begin van het boek: “We stopten op de hoek van een rij grote hokken. Ik moest drie keer kijken voor ik doorhad dat ook daar een hond zat. Een kleine hond in een enorm hok, helemaal alleen. Ik bukte me om hem beter te kunnen zien. Als een tornado rende hij naar me toe. Hij sprong tegen het gaas op en begon luidkeels te blaffen, harder en harder. Mijn gezicht kwam dichtbij zijn snuit, een lichtbruine snuit met donkere indringende ogen en een zwarte dropneus. Het leek alsof we elkaar herkenden. Dit was Maus. We sloten onmiddellijk vriendschap.”

Het boek van 176 pagina's is te koop in de boekhandels onder ISBN: 978-90-8570-162-0 en kost € 14,95. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar het dierenasiel Louterbloemen in Dordrecht. Meer informatie over alles rondom het boek is te vinden op www.marianwerkman.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.