Lokaal Onderwijs Centrum West-Alblasserwaard nog dit jaar actief

19 maart 2007

ALBLASSERWAARD - De gemeente Papendrecht en andere betrokken partijen verwachten dat bij het begin van het schooljaar 2007/2008 de eerste leerwerkplek onder de vlag van het Lokaal Onderwijs Centrum (LOC) West-Alblasserwaard in gebruik kan worden genomen.

De regio West-Alblasserwaard onderschrijft het belang van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van het beroepsonderwijs. Het LOC is de uitwerking hiervan. Naast de gemeente, De Drechtsteden en het bedrijfsleven zijn De Lage Waard, Het Willem de Zwijger College, het Grienden College en het Da Vinci College vertegenwoordigd in het project.

De ontwikkeling van het LOC kwam na de startconferentie in december 2006 in een stroomversnelling. De contacten tussen VMBO-scholen, overheid en bedrijfsleven waren aangehaald en er was draagvlak voor “Samen leren en werken in de West-Alblasserwaard”. Alle partijen waren van mening dat resultaten snel zichtbaar moeten worden en zijn voortvarend aan het werk gegaan. Meteen werd een stuurgroep gevormd en twee werkgroepen. De werkgroep Doen en Bouwen heeft als taak meegekregen een innovatieve leerwerkomgeving te realiseren in een grote hal waar onderwijs en bedrijfsleven samenwerken. De werkgroep Denken en Ontwikkelen houdt zich onder meer bezig met duurzame netwerken en digitaal leren. Daarnaast gaat deze werkgroep inspirerende activiteiten organiseren voor de verdere ontwikkeling van het samen leren en werken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.