Kampioenschap heren 1 van des'72

19 maart 2007

PAPENDRECHT - Het Papendrechtse herenteam wat uitkomt in de Regioklasse C van het Nederlands Handbal Verbond is kampioen geworden en promoveert naar de hoofdklasse. Daarmee is een prachtige aansluiting gerealiseerd met het team wat uitkomt in de 1e divisie, overigens ook onder de naam van DES'72, in de associatie HAR&O.

Dit 'echte' DES'72 team bestaat uit, bijna zonder uitzondering, spelers uit de eigen opleiding met een ruime eerste en zelfs nog eredivisie ervaring. Weliswaar zijn ze aangeland in de herfst van hun carrière, maar hebben daarin nog steeds een grote ambitie om dit jaar in de regioklasse en volgend jaar dan de hoofdklasse een bepalende rol te (gaan) spelen.
Met als tegenstanders teams als Hellas Den Haag en Saturnus Leiden die ook over een grote ervaring beschikken, maar ook met DWS Schiedam en SOS relatief jonge en zeer ambitieuze verenigingen. Daardoor waren er bijna altijd zeer spannende en op hoog niveau gespeelde wedstrijden te zien.
Een prachtig seizoen hebben ze neergezet, met vaak zeer mooi handbal. Gevarieerde wedstrijden met uitgespeelde aanvallen waarin duidelijk de grote ervaring, techniek en waar nodig ook schotkracht werden getoond. Soms ook puur op wilskracht; waar de tegenstander dan minder aansprekend was leek het alsof zo'n beetje iedere wedstrijd tot het einde toe spannend moest blijven.

Al met al een fantastisch jaar onder leiding van de trainer en coach Paolo Gianotta en Raymond Schirner die we hopen ook voor volgend seizoen te kunnen behouden. Bij DES'72 is nog altijd plaats voor ambitieuze en talentvolle spelers. Op ieder niveau kunt u handballen, er is topsport maar zeker ook ruimte voor recreatiesport.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.