Seizoen over voor Drechtstreek

19 maart 2007

voetbalPAPENDRECHT - Drechtstreek heeft de ambitie om hoge ogen te gooien voor de derde periodetitel niet waar kunnen maken tegen H.S.S.C.'61. Het stevige duel werd met  0 – 1 verloren, waardoor vier wedstrijden voor het einde van de competitie het spel eigenlijk gespeeld is.

H.S.S.C. '61 dat zijn topscoorder Peter van Zanten met 21 doelpunten miste, koos ervoor om zich vanaf het begin zeer verdedigend op te stellen en de counter af te wachten. Gevolg was een groot veldoverwicht voor Drechtstreek dat echter niet in staat bleek veel kansen te creëren. Na een kwartier verspeelde de H.S.S.C. doelman de bal en kreeg Stefan Jonkman een kans de score te openen. Hij kon de bal echter niet tijdig onder controle krijgen en zijn inzet werd geblokt door een van de toegesnelde verdedigers. Ook H.S.S.C. kreeg een kansje in de eerste helft, maar de inzet van Verkerk werd door de Drechtstreek doelman met de voet gekeerd.

In de tweede helft voerde Drechtstreek de druk op en zette het de tegenstander vast op eigen helft. Tot echt spannende momenten voor het doel van  doelman Kruyer kwam het echter niet. De spaarzame kansen die Drechtstreek kreeg, gingen over, naast of eindigden in een makkelijke prooi voor de H.S.S.C. goalie. 

Zo'n twintig minuten voor het einde viel de beslissende goal. Een vrije trap van H.S.S.C.'61 op rechts werd door de vrij inkomende spits ingetikt. Keeper Michael Warning raakte de bal nog wel maar kon een doelpunt niet voorkomen. Het protest wegens buitenspel, aangegeven door spelers van Drechtstreek en de assistent scheidsrechter, werd door de goed leidende scheidsrechter Van de Koppel als onterecht afgedaan en het doelpunt werd goedgekeurd. In de resterende 20 minuten bleef H.S.S.C. verrassend gemakkelijk overeind. Opnieuw werd de vechtlust van Drechtstreek niet beloond. De organisatie achterin was in orde en het spel tot aan het middenveld verliep redelijk. Wat Drechtstreek opnieuw ontbeerde was een voorhoede die enkele van de kansen die er zeker waren, kon benutten.

Door deze nederlaag is Drechtstreek in de onderste regionen van de vierde klasse beland en rest in de laatste vier wedstrijden slechts het vervullen van de sportieve plicht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.