Jeugdteam schaakclub stunt opnieuw

19 maart 2007

PAPENDRECHT - Het jeugdteam van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam, P/A 3, heeft opnieuw gestunt. Na de verrassende promotie vorig jaar van de 4e naar de 3e klasse van de Rotterdamse Schaakbond, heeft het team nu een schitterende derde plaats bemachtigd in de eindrangschikking.
Vrijdag werd in eigen honk, het Denksportcentrum in Papendrecht, Moerkapelle 3 met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. Daardoor bleef het P/A achttal Spijkenisse 5 heel nipt voor: beiden 8 wedstrijdpunten, maar P/A 3 scoorde in de 7 wedstrijden 28,5 bordpunten en Spijkenisse 5 bleef daar een halfje bij achter. Kampioen werd De Zwarte Pion 2 uit Middelharnis, voor Zwijndrecht 2 dat eveneens promoveert. Sliedrecht 4 is één van de twee degradanten.

Het begin van de wedstrijd was slecht tegen Moerkapelle. Alex Moerer liet zich aan bord 7 gruwelijk beet nemen door de zeer jeugdige Sander Marijt. Met een heel fraaie combinatie trok Martin de Witte (bord 6) korte tijd later de stand gelijk. Vervolgens zetten Arie Speksnijder (bord 5) en Pieter Modderkolk (bord 2) P/A 3 op voorsprong. Nikki Twigt, de 11-jarige benjamin van het team aan bord 8, en Ramon van der Stelt (bord 3) zagen in dat zij niet konden winnen en forceerden niet. Beiden kwamen tot remise. Kees van Meerkerk (bord 4) bracht het vijfde bordpunt en de winst van de wedstrijd binnen, alvorens Peter van Wermeskerken er aan het topbord 6-2 van maakte. Van Wermeskerken is topscorer van zijn team en klasse 3C van de RSB geworden door al zijn 7 partijen te winnen. Het jeugdteam wil volgend jaar proberen promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.