Tweede plaats voor PKC A1 op NK

17 maart 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag speelde de A1 van PKC de finale voor het Nederlands Kampioenschap A-junioren in Amsterdam tegen Blauw Wit A1.

Na 7 minuten spelen stond de stand 1-3 voor Blauw Wit op het scorebord, dat sterk opende in een hectische beginfase. De scheidsrechter floot uiterst strak, wat de vaart uit de wedstrijd nam. De ploegen gingen vervolgens gelijk op, wat tot de tussenstand van 3-5 na bijna een kwartier spelen aanleiding gaf. PKC A1kon het gat maar niet dichten. Vervolgens werd het 4-6, hetgeen ook de ruststand betekende.

In de tweede helft kon PKC gelijk komen: 6-6 met nu nog 20 minuten te spelen. Na 7-7 namen de Amsterdammers weer het voortouw: 7-8 met nog 10 minuten op de klok. PKC kon even geen weerwoord meer vinden en Blauw Wit wist naar 7-10 uit te lopen.
PKC probeerde aan te haken: 8-10, met nog maar enkele minuten te spelen. Met nog één minuut te spelen wist PKC nog aan te sluiten: 9-10, maar dit bleek te laat.
Eindstand 9-10 voor Blauw Wit, dat zich daarmee Nederlands Kampioen mag noemen. Jammer voor de ploeg van John Spek en Steven de Graaf, maar ook op de tweede plaats mag de ploeg en begeleiding behoorlijk trots zijn.
Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.