Na zeven jaar vechten voor een plekje gaat Hornbach 4 april open

15 maart 2007

REGIO - Plekje is natuurlijk een understatement wanneer je bijna 15 duizend meter nodig hebt. Dan krijg je een flinke voorraad in huis en verwacht je ook veel klanten. Tiddo Potgieser, de vestigingsmanager van de nieuwe zaak waar zoveel om te doen is geweest, vertelde waarom het allemaal zo groot moet. Een klant die zaterdagmorgen ziet dat het droog is wil z’n plan om een stenen muurtje te bouwen direct uitvoeren. Als hij elders de eerste klant is die dag zal er voldoende materiaal zijn. Maar als hij om 10 uur komt is de kans groot dat hij niet voldoende aantreft en onverrichterzake naar huis gaat.

Bij Hornbach wordt met 60 tot 80 pallets in één keer aangeleverd waardoor de klant eigenlijk nooit misgrijpt. En dat is de grote kracht van de Hornbach filosofie. Groot inkopen en daardoor een scherpe prijs neerzetten waarbij tijdelijke aanbiedingen niet meer nodig zijn. De massale inkoop en de eenvoudige presentatie zorgen, dat dit mogelijk is. In vakkringen worden ze de Ikea qua formaat en de Aldi wat betreft de prijs/prestatie genoemd.

Met deze formule wordt het bedrijf, dat 135 jaar geleden in Duitsland begon en inmiddels 130 zaken in Europa heeft, steeds groter. In Nederland heeft Hornbach nu 10 ’winkels’, maar dat moeten er 23 worden. In Nieuwerkerk aan de IJssel en Breda komen vestigingen met 23 duizend meter oppervlakte! En niet alleen de doe-het-zelver kan terecht. Het profi-team levert vakmensen de service dat wat zij vandaag voor 16.00 uur telefonisch bestellen de volgende morgen om 07.00 uur klaar staat. Dan kunnen ze dus om 08.00 uur op het werk zijn. Niemand heeft korting, ook de profi niet, maar Hornbach biedt naar eigen zeggen de scherpst mogelijke prijs.

Het assortiment van het nieuwe bedrijf is breed. Naast alle bouwmaterialen is het ook een tuinmaterialen zaak en heeft het een mooie aquariumafdeling. Verder kunnen dankzij een ingenieuze paternoster uit tientallen soorten vloerbedekking worden gekozen. Het apparaat rolt en snijdt af en rolt het benodigde deel weer op. Wanneer producten niet in voorraad zijn, of niet tot het vaste assortiment behoren kunnen ze door de Nederlandse inkoopafdeling worden besteld en zal snel worden nageleverd. Na Sinterklaas worden kerstbomen aangeboden tegen een prijs van rond de 10 euro.

En tenslotte: de eerste klant is al geweest. Men kwam in de gigantische hallen een koper tegen met een paar schroefjes in z’n hand en de vraag waar hij kon afrekenen. Toen de reactie was ‘mijnheer, we zijn nog niet open’ bleek dat de man zomaar naar binnen was gelopen. Toen is besloten de bewaking te verdubbelen en de man z’n schroefjes gratis mee te geven. Je moet voor zo’n vroege klant wat over hebben, vond men.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.