Laatste oproep voor gastgezinnen

14 maart 2007

PAPENDRECHT - Europa Kinderhulp is op zoek naar de laatste gastgezinnen die deze zomer een kansarm kind uit een achterstandswijk voor even uit zijn dagelijkse sleur van ellende willen halen. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar, die hier in de zomer drie weken verblijven bij een gastgezin. Vooral in Papendrecht en in de Ablasserwaard worden nog nieuwe adressen gezocht. Iedereen kan zich aanmelden: jong, oud, alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen, opa's en oma's.

Jaarlijks komen ongeveer tweeduizend kinderen uit kansarme gebieden hier van een vakantie genieten. Daarvan komen er ongeveer 400 in Zuid-Holland terecht. De kinderen komen uit achterstandswijken in Engeland, Duitsland, Frankrijk maar ook in Nederland en voormalige oorlogsgebieden in Bosnië. Voor hen is vakantie normaal gesproken een onhaalbare droom die nooit werkelijkheid wordt. Voor hen betekent een vakantie meer dan voor andere kinderen. Het is voor hen een steuntje in de rug dat ze in het dagelijkse leven noodgedwongen zo vaak moeten missen. Voor de meeste mensen simpele zaken in het leven, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, een keer naar het zwembad of samen eten, is voor hen vaak al heel bijzonder.

Europa Kinderhulp zoekt in Zuid-Holland ongeveer 30 tot 40 nieuwe adressen waar een kind mag verblijven. Hoewel de werving extra vroeg dit jaar is gestart en er in januari nieuwe aanmeldingen zijn binnengekomen, is er nog altijd vraag naar adressen. Ed Ringelberg van Europa Kinderhulp: "We willen zoveel mogelijk kinderen een zorgeloze vakantie bieden. Als je ziet hoe hard die kinderen het nodig hebben; velen leiden een uitzichtloos bestaan. Voor hen kan kennismaken met een 'normaal gezinsleven' net die extra motivatie zijn om toch vooral hun best te doen op school. Uit ervaring weten wij dat het voor de kinderen de mooiste zomerweken van hun leven zijn. Zij kunnen er weer tegen en kijken uit naar de volgende vakantie, bij misschien wel hetzelfde gastgezin."

De data dat de Europese kinderen dit jaar naar ons land kunnen komen, zijn al bekend.
Franse kinderen: van 1 juli t/m 19 juli, van 4 juli t/m 25 juli en van 21 juli t/m11 augustus.
Duitse kinderen: van 16 juli t/m 3 augustus, van 23 juli t/m 11 augustus.
Nederlandse kinderen (onder anderen uit kindertehuizen): van 23 juli t/m 10 augustus.

Daarnaast heeft Europa Kinderhulp ook dit jaar een speciaal project voor Bosnische kinderen. Omdat de stichting geen partij kiest, komen zowel Bosniak kinderen (moslim), Bosnisch-Servische kinderen als Bosnisch-Kroatische kinderen naar ons land. De kinderen komen uit hele arme gezinnen, ook zijn er kinderen uit weeshuizen bij. Zij verblijven van 30 juli t/m 17 augustus in Nederland.

Voor reacties of informatie kunt u terecht bij: Ed Ringelberg: 078-6149522. Aanmelden of informatie opvragen, kan ook via het internet: www.europakinderhulp.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.