Aangehouden na achtervolging

14 maart 2007

PAPENDRECHT – De politie heeft op woensdagavond 14 maart twee 17-jarige jongens uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Poldermolen in Papendrecht. De politie kreeg een melding van overlast van brommers op de Thorbeckesingel nabij het bruggetje van de Papendrechtse Brug.

Agenten namen een kijkje. Op de Rembrandtlaan kwam een scooter een bromfiets de politie tegemoet. Bij het zien van de politie gingen beide bestuurders met bijrijders ervandoor. De agenten, ook op de scooter, gingen achter de scooter aan aangezien deze een lekke uitlaat had en er uit zag als een wrak. De bromfietser met bijrijder wist weg te komen. Er volgde een achtervolging door Papendrecht. Op de kruising J. Sluyterstraat/Rubensstraat stopte de bestuurder van de scooter eindelijk. De bestuurder en bijrijder legitimeerden zich. De scooter had geen kentekenplaat en geen plastic kappen. Beide jongens gingen vrijwillig met de scooter mee naar het politiebureau waar het voertuig werd onderzocht. Na een check in het politiesysteem bleek het voertuig van diefstal afkomstig te zijn. De scooter werd op 13 maart j.l. in Dordrecht ontvreemd. Daarop is het tweetal aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.