Collecte Jantje Beton succesvol

12 maart 2007

PAPENDRECHT - De landelijke collecte die afgelopen week is gehouden ten bate van ‘Jantje Beton’, is in Papendrecht zeer succesvol geweest. Op maandag 5 maart werd in een speeltuin in Hilversum de Jantje Beton Collecte gestart met een spetterende show waarin o.a. Ome Willem optrad. Edwin Rutten maakte daarbij zijn debuut als ambassadeur van de organisatie.

Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling en dus voor de samenleving, nu en in de toekomst. Landelijk zijn maar liefst 40.000 vrijwiliggers met de collectebus op pad gegaan voor het goede doel.

In Papendrecht is de collecte dit jaar voor het eerst gecoördineerd door muziekvereniging Excelsior. Door een grootschalige campagne heeft Excelsior diverse jeugdverenigingen en clubs bereid gevonden zich gedurende de collecteweek in te zetten voor Jantje Beton; Eljakim, Des'72 , Scouting Brederode, De Geul, PKC, De Zonnebloem en Excelsior heeft zelf ook het beste beentje voorgezet. Er werd maar liefst € 4.300,- bijeengebracht. De deelnemende organisaties krijgen elk de helft van het bedrag dat zij zelf hebben opgehaald. Dit mogen zij in hun organisatie naar eigen inzicht besteden binnen de doelstellingen van Jantje Beton (jeugd). De andere helft van de collecte-opbrengst komt ten goede aan Jantje Beton, die daarmee vele belangrijke initiatieven, projecten en activiteiten ondersteunt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.