Stedoco te sterk voor Drechtstreek

12 maart 2007

PAPENDRECHT - Tegen de vrijwel zekere kampioen van de vierde klasse C, Stedoco, slaagde Drechtstreek er afgelopen zaterdag niet in om punten te halen die voor een periodekampioenschap zo hard nodig zijn. Het was mede door de harde wind geen erg aantrekkelijke wedstrijd waarin coach Aart Kersbergen probeerde om de twee gevaarlijke spitsen van Stedoco uit te schakelen. Hij liet ze permanent bewaken door Frank van Eijl en Bobby Erkelens. Deze tactiek was er wel de oorzaak van dat de spitsen van Drechtstreek geïsoleerd kwamen te staan. In de twintigste minuut verwerkte doelman Warning een hard diagonaal schot tot hoekschop die door de lange Ben Bakker van Stedoco eenvoudig kon worden ingekopt tot 1-0.

Zo rond de zeventigste minuut zette Drechtstreek nog een stevig offensief in dat zorgde voor druk op het doel van Stedoco, maar tot echt gevaar leidde het niet. Toen acht minuten voor tijd de topscoorder van Stedoco, Christian Vissers, vanaf 25 meter hard uithaalde en scoorde (2-0) was het voor Drechtstreek gedaan.

Coach Aart Kersbergen was na afloop teleurgesteld over het verlies maar hij was niet ontevreden over de discipline en de inzet van zijn ploeg. Met iets meer durf had er misschien wel meer ingezeten. De kansen op het periodekampioenschap zijn voor Drechtstreek nog steeds open, maar dan moet er de komende twee thuiswedstrijden wel gewonnen worden van HSCC'61 en SC Reeland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.