Muziek op schoot

10 maart 2007

PAPENDRECHT - Samen zingen, spelen, bewegen, luisteren en muziekinstrumentjes gebruiken: de cursus Muziek op Schoot van MuziekSchool Papendrecht is een bonte verzameling van muziek- en spelactiviteiten.

Muziek heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind: het zingen van liedjes draagt bij aan de taal- en spraakontwikkeling en motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Ook de zintuigen en de fantasie worden geprikkeld. Bovendien is de cursus voor kinderen een vrolijke kennismaking met ander leeftijdsgenoten. Daardoor wordt ook de sociale en emotionele ontwikkeling gestimuleerd. Met een vertrouwde volwassene (mama, papa, oma, opa, oppas) in de buurt, leren ze op hun beurt te wachten en samen te spelen.

Liedjes en muziek geven kleur aan de wereld van het jonge kind. Kinderen zingen zelf ook graag en vinden het leuk te experimenteren met geluid. Melodie en ritme hebben dan ook vaak direct hun aandacht. Samen zingen en dansen is ontspannend en zorgt voor een goede en gezellige sfeer. In de hectiek van alledag wil het samen zingen er nog wel eens bij inschieten. Eeuwenoude traditionele liedjes, die van ouder op kind overgedragen worden, en liedjes die de tijd overleefd hebben, blijven door dit soort cursussen behouden en zorgen voor cultuuroverdracht.

Met de kinderen op schoot of met z'n allen in een kring worden liedjes gezongen die gaan over dagelijkse handelingen: kietelversjes, aankleed-, bad-, speel- en troostliedjes. Er komt veel spel en beweging aan te pas en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige muziekinstrumentjes, huishoudelijk materiaal en speelgoed. Zo wordt op een ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de (muzikale) ontwikkeling van de kinderen.

MuziekSchool Papendrecht verzorgt deze cursus vanaf april op de woensdagen in zalencomplex De Palm te Papendrecht. Voor meer informatie over Muziek op Schoot of het complete cursus aanbod kunt u kijken op www.muziekschoolpapendrecht.nl of bel 06-4095 9438.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.