Tweede editie Big Band Battle op komst

09 maart 2007

PAPENDRECHT - Wie wordt de meest swingende Big Band van Zuid-Holland? Stichting ToBe organiseert op zaterdag 23 juni een groot Big Band Festival in de Drechstreek. Op 3 podia in Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht zullen maximaal 15 bands uit Zuid-Holland mee kunnen doen aan de Drechtsteden Big Band Battle. De podia worden geplaatst aan de rivierkant, vlakbij de aanlegsteigers van de waterbus in de buurt van horecabedrijven met terras. Met de waterbus kunnen big band liefhebbers en dagtoeristen alledrie de podia bezoeken en genieten van goede big band muziek, van het fraaie uitzicht op het Drierivierenpunt en desgewenst een terrasje pikken.

Uit de aanmeldingen worden op basis van het ingezonden geluidsmateriaal maximaal 15 big bands geselecteerd, waarvan er 5 op het podium in Papendrecht gaan uitmaken wie er als winnaar uit de bus komt. De winnende band ontvangt een wisseltrofee en krijgt een masterclass “Big Band spel” onder leiding van Henk Meutgeert, bandleider van het Jazzorchestra of the Concertgebouw, aangeboden en de mogelijkheid tot een eindpresentatie op de eerste dag van de Wereld Jazz Dagen op het Grotekerksplein in Dordrecht op 31 augustus a.s. De bands die in Zwijndrecht en Dordrecht spelen komen in aanmerking voor een publieksprijs.

U wordt hierbij van harte uit genodigd om met uw big band aan dit bijzondere festival deel te nemen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 april a.s. via het aanmeldingsformulier op de website van ToBe: www.stichtingtobe.nl. Stuur deze op naar Stichting ToBe, Muziekschool, Munt 5, 3311 EG Dordrecht t.a.v. Chantahl Boers of e-mail: cboers@stichtingtobe.nl .

Voor nadere informatie kunt u bellen via 078-6133144 en vragen naar Ben Korzelius of Nico de Mie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.