Oprichting van de Stichting Vrienden van de Noordhoekse Weidemolen

07 maart 2007

PAPENDRECHT - In de vorm van een kleine ceremonie is afgelopen maandag 6 maart de officiële oprichtingsactie van de Stichting Vrienden van de Noordhoekse Weidemolen getekend.

In aanwezigheid van burgemeester C. de Bruin, wethouder mevrouw M. Zaal en initiatiefnemer de zestienjarige Robert van 't Geloof, las notaris Stasse de akte voor. Het initiatief tot de oprichting van de Stichting werd genomen door J. Voerman en W. Sluimer, beiden lid van het Wijkplatform Molgenvliet-Wilgendonk. Zij vormen ook het bestuur van de stichting.

De aanleiding tot de actie is het beroep dat de jonge Robert al in 2005 op het Wijkplatform deed, nadat hij op zijn dagelijks rit naar school het verval van de weidemolen vaststelde. In het traject daarna leidden de initiatieven van de wijkplatformleden tot de opstelling van een restauratiebegroting, die eind 2006 onder verantwoordelijkheid van wethouder Zaal door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Naast de eenmalige investering in de restauratie keurde de raad een jaarlijks budget toe voor het beheer en klein onderhoud van de molen. Molenaar Aad Schouten heeft toegezegd die zorg op zich te nemen en zal daarin gesteund worden door junior molenaar Robert van 't Geloof. Het stichtingsbestuur gaat er van uit dat de molen in mei van dit jaar weer operationeel is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.