Felbegeerd HKZ kwaliteitcertificaat voor woonzorgcentra en verpleeghuizen

03 maart 2007

PAPENDRECHT - Over 2 dagen (5 maart) ontvangen de woonzorgcentra en verpleeghuizen van Rivas Zorggroep het landelijke HKZ-kwaliteitskeurmerk dat wordt gehanteerd in de gezondheidszorg. Mevrouw Iris van Bennekom, directeur NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) zal het certificaat uitreiken in Het Gasthuis in Gorinchem. Het behalen van dit certificaat betekent dat bewoners die in een woonzorgcentra - of verpleeghuis van Rivas wonen díe zorg krijgen die voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Dit zal uiteraard in de woonzorgcentra en verpleeghuizen feestelijk worden gevierd.

Rivas behaalde het certificaat eerder voor o.a. de onderdelen zorg thuis, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, zorghulpmiddelen, Voeding en Diëtetiek en Rivas Extra.
Trotse dragers van het nieuwe kwaliteitscertificaat zijn onder andere de woonzorgcentra Bannehof, Schutse, St. Clara, Steijndeld in Gorinchem. De verpleeghuizen: Het Gasthuis (Gorinchem), Lingesteyn (Leerdam), De Alblashof (Alblasserdam), Tiendwaert en de Leysterhof (Hardinxveld-Giessendam), Stolpehove (Papendrecht), Waerthove (Sliedrecht) en diverse kleinschalige woonvormen in de regio.

Met dit certificaat kan Rivas aan onder andere bewoners, ziektekostenverzekeraars en samenwerkingspartners aantonen dat de geleverde zorg aan bepaalde eisen voldoet. "We realiseren ons dat het vooral gaat om de kwaliteit in de praktijk. Kwaliteit kan op papier goed geregeld zijn, maar dat de bewoners dit ook zo ervaren, daar gaat het om", stelt directeur Kees Heijblom. "Het behalen van het kwaliteitskeurmerk is een bevestiging van onze kwaliteit, waar we erg verheugd over zijn". Ook onderschrijven enquetes onder bewoners dat het met de kwaliteit wel goed zit.

Voorbereidingen
Ongeveer een jaar geleden is Rivas gestart met de voorbereidingen van de certificering. De 'keuringseisen' zijn afgeleid van de bekende internationale normenreeks ISO 9001. Na een jaar van hard werken, ondermeer het beschrijven van alle processen rondom een cliënt en het houden van audits kwam eind januari het bericht van DNV,de certificerende instelling, dat het certificaat is gehaald. Een groot aantal medewerkers heeft zich hier voor ingezet. Dankzij de inzet van alle betrokken medewerkers heeft Rivas het felbegeerde resultaat bereikt: het HKZ-certificaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.