Schaakclub loopt kampioenschap mis

03 maart 2007

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft met 5-3 aan het kortste eind getrokken in de wedstrijd tegen Sliedrecht 2. Daardoor zijn de Sliedrechters kampioen geworden in de 2e klasse B van de Rotterdamse Schaakbond. Papendrecht/Alblasserdam had moeten winnen om (gedeeld) koploper te worden, waarna het in de laatste ronde eventueel kampioen kon worden.

De wedstrijd leek nogal een lauw gebeuren te worden. Aan de eerste twee borden kwamen al na anderhalf uur Bert Terlouw en Robert van Rekom en Meinte Smink en Rob Klop remises overeen zonder veel strijd. Daarna begon de glorie voor Sliedrecht. Aan bord 3 taxeerde Kees Brinkman een stelling faliekant verkeerd en moest van bekopen met een nul tegen Peter Pons. Niet lang daarna volgde Hans v.d. Beukel (bord 8) het voorbeeld van de voorzitter van P/A tegen Pieter Blokland.
De jongeling aan Sliedrechtse kant, Niels Mijnster, hield knap Jo Pattinama in bedwang. Hoewel de Papendrechter aan bord 6 een pion had gewonnen moest hij door zetherhaling in remise berusten. Wim Kuiper wist zich voor Sliedrecht nog net op tijd te redden uit een veel mindere stand tegen Philip Kraaiveld. Aan bord 7 had intussen Magnus Souverein gatenkaas van zijn stelling gemaakt, zodat de Sliedrechtse topscorer en probleemmeester Henk Prins vrije doorgang kreeg met zijn stukken naar de vijandelijke koning. Alleen invaller Peter van Wermeskerken scoorde een winstpunt voor P/A. Zijn tegenstander Kees van der Does speelde als een pupil tot het al anderhalf uur eerder voorspelbare bittere eind aan toe.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.