Na bijna 30 jaar vertrekt Rogier Visser, stut en steun van de oudere Papendrechters

02 maart 2007

PAPENDRECHT - Rogier Visser vertrekt 1 maart als directeur van de Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht en wordt opgevolgd door Karin Verlinde, die al enkele jaren verbonden is aan de SWOP als ouderen-adviseur. Rogier heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid voor vervroegde uittreding om wat meer tijd voor andere dingen te hebben. Hij blijft overigens nog tot 4 oktober parttime verbonden aan de SWOP om een ouderenbeurs te organiseren, wat hij ook in het verleden met veel succes gedaan heeft.

In die dertig jaar is er voor de directeur van de SWOP veel veranderd. De toenmalige oudere was een 65+ er, nu eerder een 75+ er waar heel andere vragen en wensen uit komen. De voorzieningen voor ouderen in Papendrecht zijn niet slecht maar in de nabije toekomst zal Papendrecht een versnelde ontwikkeling doormaken. In 2005 waren er 4400 65+ ers. In 2015 zullen dat er 5800 zijn, terwijl de bevolking niet in die mate groeit, want het eerste getal is 14,2% van de bevolking en in 2015 is het 17,5%. Dat vraagt bijzondere aandacht van het bestuur: gemeente en SWOP. Het nu lopende, door vrijwilligers uitgevoerde, onderzoek naar behoeften van ouderen zal leren wat daarvoor nodig is nu en in de toekomst.
Rogier hoeft dat niet meer te regelen, dat doet Karin met haar mensen. Rogier gaat meer van zijn caravan genieten en dat begint dit jaar met een geplande reis van twee maanden naar de Scandinavische landen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.