PKC haalt play-offs

26 februari 2007

PAPENDRECHT- PKC wist afgelopen zaterdag als eerste ploeg in de Korfbal League het eindstation te halen door met 27-23 de Delftenaren terug te wijzen. Plaatsing voor de play off's is nu definitief een feit, alsmede een ticket voor AHOY, waar dit jaar zowel voor de derde-vierde plaats, als voor de eerste-tweede plaats zal worden gestreden.

PKC/Café Bar begon zaterdagmiddag wat moeizaam aan de wedstrijd en gaf Fortuna, dat een nederlaag in Papendrecht vooraf wel had ingecalculeerd, de mogelijkheid bij te blijven tot 4-4. Daarna schakelde PKC/Café Bar een tandje bij: de verdedigende druk werd groter en doordat alle aanvallers zeer effectief met de kansen omgingen, stond het binnen een paar minuten 10-4. Fortuna was op dat moment de organisatie even volledig kwijt, hetgeen tot onderlinge irritaties en verwijten richting de toch goed fluitende scheidsrechter leidde.
In de fase nadien hervond Fortuna zich weer wat en tot 15-9 ging de score verder gelijk op. In de slotminuten liet PKC/Café Bar verdedigend wat meer ruimte aan de tegenstander, waardoor de schade voor de Delftenaren wat beperkt kon worden: Ruststand: 16-12.

De beginfase van de tweede helft was wat slordig van Papendrechtse zijde, met te laag tempo en weinig schotrendement. Fortuna profiteerde en kwam steeds dichterbij: 17-15 en 19-17. De echte aansluitingstreffer kwam echter niet tot stand, doordat Berry Schep twee vrije kansen onbenut liet en het schot-percentage het aan Delftse kans liet afweten (0 uit 10 pogingen).
Aan Papendrechtse zijde nam de concentratie weer toe en binnen een mum van tijd was het gat weer 6 punten: 24-18 met nog zo'n tien minuten te spelen.
De wedstrijd was beslist, de hoop op meer bij Fortuna werd de grond ingeboord.
Hierdoor groeide de irritatie bij Fortuna, hetgeen Joost Preuninger op een gele kaart kwam te staan vanwege aanmerkingen op de leiding. PKC/Café Bar speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit.
Eindstand: 27-23.

PKC/Café Bar blijft met deze overwinning fier aan kop van de Korfbal League. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.