Leerlingen 't Kofschip winnen schaaktoernooi

26 februari 2007

PAPENDRECHT- De sterkste schakertjes van Papendrecht zitten op basisschool 't Kofschip. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens het jaarlijkse schoolschaaktoernooi.

In het Denksportcentrum bogen 45 scholieren zich over de stukken, vanaf gepaste afstand gadegeslagen door tal van ouders. De kinderen van de basisscholen speelden negen ronden, terwijl de deelnemers uit het voortgezet onderwijs zeven ronden afwerkten. Wedstrijdleider Hans van de Beukel en zijn computer verwerkten alle uitslagen, terwijl organisator Jaap Lip af en toe op subtiele wijze de ouders probeerde te overtuigen van het feit dat hun kind lid moet worden van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam, die op dinsdag en vrijdag trainingen voor de jeugd verzorgt.

In de groep van het voortgezet onderwijs was Pieter Modderkolk de verwachte winnaar. Martijn van de Beukel was de beste basisscholier. Dillon Hugers behaalde evenveel punten en hij werd gezien zijn leeftijd overtuigend winnaar van de C-groep. De andere groepswinnaars waren Dani de Boer en Robin Nijhuis.

Wethouder Vogel overhandigde hen de bekers, maar de grootste beker was voor de deelnemers van 't Kofschip, die met z'n allen de meeste punten hadden gescoord. Alle deelnemers ontvingen trouwens een aandenken aan het leuke toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.