Provincie legt Arriva nieuwe boete op

23 februari 2007

PAPENDRECHT - De provincie gaat busvervoerder Arriva een boete van 25.000 euro opleggen voor de capaciteitsproblemen met taxibusjes in Dordrecht. Deze achtpersoons-taxi's worden op sommige lijnen in de avonden ingezet om het stadsvervoer te verzorgen. Gebleken is dat de capaciteit van dit soort voertuigen soms tekortschiet. Dat heeft ertoe geleid dat chauffeurs hun passagiers bij tijd en wijle moesten achterlaten bij de bushaltes.
 
Om zo min mogelijk reizigers langs de kant te laten staan, hebben chauffeurs regelmatig meer dan acht passagiers per busje vervoerd. Dit is wettelijk verboden op dit type voertuig. Gedeputeerde Martin Huls van Mobiliteit vindt dit onacceptabel en noemt de gehele situatie met de Dordtse taxi-busjes 'onthutsend'.
 
De boete heeft betrekking op de maand januari, een periode waarin de problemen met de taxibusjes het grootst waren. Inmiddels laat Arriva 's avonds op de drukke lijnen de gewone stadsbussen weer rijden en worden taxi-busjes alleen nog na 23:30 uur ingezet. Daarnaast zijn er ook twee extra taxibusjes in gebruik die plotselinge drukte bij haltes moeten opvangen.
 
Vorige week legde de provincie Arriva al een boete van 125.000 euro op vanwege de lange reeks aan vertragingen en uitgevallen ritten in het stadsvervoer in Dordrecht. Gedeputeerde Huls heeft aangegeven dat dit geld uiteindelijk ten goede zal komen aan de gedupeerde reiziger met bepaalde vorm van compensatie.
 
De provincie heeft eerder deze week de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat verzocht alle Arriva-bussen van Arriva in het concessiegebied van Dordrecht en omstreken aan een grondige controle te onderwerpen. Dit na de forse tekortkomingen die afgelopen weekend met het materieel in Brabant aan het licht zijn gekomen. Overigens heeft de provincie geen enkele aanwijzing dat er iets mis zou zijn met de veiligheid van de Arriva-bussen in Zuid-Holland. De Inspectie heeft laten weten dat zij toezicht zal houden op de herkeuring door Arriva van haar gehele bussenpark. Van de resultaten van dit toezicht zal de Inspectie de provincie verslag doen, zo heeft de dienst toegezegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.