Boskalis verwerft groot energiegerelateerd project in India

23 februari 2007

PAPENDRECHT - Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij een omvangrijke energiegerelateerde opdracht heeft verworven in India. De opdracht, die zal worden uitgevoerd voor de Zwitserse Allseas Group S.A., betreft de aanleg van een geul voor pijpleidingen naar een offshore gasveld in de Golf van Bengalen. Dit gasveld wordt door energiemaatschappij Reliance Energy ontwikkeld voor gastoevoer naar een terminal aan land bij de stad Kakinada. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met baggerbedrijf Dredging International nv en heeft een contractwaarde van € 125 miljoen. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50%. Het werk vangt aan in september 2007 en wordt opgeleverd in juni 2008.

De opdracht behelst een 18 meter brede sleuf met een lengte van circa 21 kilometer, waarin negen pijpleidingen worden aangelegd die het offshore gasveld via de Godavari rivier verbinden met het vasteland. De activiteiten van Boskalis in het project omvatten het baggeren van de sleuf in de zee- en rivierbodem en het afdekken van de pijpleiding met zand en stenen. Voor deze opdracht zullen een grote cutterzuiger en drie sleephopperzuigers worden ingezet.

Dit project in India past in de reeks van grootschalige energiegedreven projecten op de wereldmarkt voor maritieme infrastructuur. De markt wordt gedreven door langetermijnfactoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.