PAB stelt vragen over besluit kap van 25 abelen op Slobbengors

20 februari 2007

PAPENDRECHT - In de vergadering van de commissie Ruimte van 9 januari - waarin het verzoek van de PAB-fractie de veelbesproken verplaatsing van de Vereniging van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) van het sportpark Slobbengors naar het terrein van de Van Brederodegroep (Scouting) aan de orde kwam- kregen de commissieleden en de insprekers van de portefeuillehouder (wethouder Maria Zaal) een toelichting op het collegebesluit ivm de voorgestelde herinrichting van de oostelijke rand van het sportpark Slobbengors.

De op het door de VVHP gebruikte deel van het Slobbengors aanwezige bomen zouden een onveilige situatie voor de hondenbezitters (en honden) veroorzaken. Het risico van spontane takbreuk zou de verplaatsing van de VVHP noodzakelijk hebben gemaakt.
Naar aanleiding hiervan wil de PAB nu om opheldering vragen over de gang van zaken rond de voorgenomen kap van de bomen.

De betreffende bomen bleken na onderzoek door onafhankelijke deskundigen vorig jaar drastisch gesnoeid te moeten worden anders zouden er inderdaad risico’s gelopen worden. Het snoeien heeft plaatsgevonden en daarmee zou de kou uit de lucht moeten zijn want anders geef je daar geen geld aan uit. Nu alsnog besloten is de bomen te rooien vraagt het PAB zich af wat er nog meer aan de hand is? Zeker nu gebleken is dat de betreffende abelen de storm (bijna orkaan) van 18 januari zonder enig probleem hebben doorstaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.