Papendrecht benut eigen afval voor energie

16 februari 2007

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht gebruikt sinds 1 januari 2007 een deel van het Papendrechtse afval voor het opwekken van duurzame energie. Ter gelegenheid hiervan kregen burgemeester C.J.M. de Bruin en wethouder M.I. Zaal donderdag 15 februari een plaquette overhandigd van de heer W. van Lieshout, algemeen directeur van HVC. HVC is eigenaar van de afvalverbrandingsinstallatie in Dordrecht, waar het Papendrechtse afval dat is ingezameld, omgezet wordt in groene stroom. De elektriciteit wordt gebruikt voor openbare gebouwen (gemeentehuis, zwembad, sportaccommodaties, bibliotheek, scholen, enz.) en voor straatverlichting.

Papendrecht levert hiermee een bijdrage aan een beter milieu door vermindering van de CO2-emissie. De gemeente Papendrecht is, net als elf andere gemeenten in Zuid-Holland, aandeelhouder van HVC. HVC bood zijn aandeelhouders de mogelijkheid om tegen een lage meerprijs 100% groene stroom af te nemen. De afvalverbrandingsinstallaties van HVC verwerken jaarlijks circa 875.000 ton brandbaar afval dat ongeschikt is voor hergebruik. Met de vrijgekomen warmte wordt voldoende energie opgewekt om 150.000 huishoudens jaarlijks van elektriciteit te voorzien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.