Geslaagd voor het examen 'Jeugd Eerste Hulp A'

14 februari 2007

PAPENDRECHT - Op woensdag 14 februari deden 16 leerlingen van groep 8 van de Oranje-Nassauschool examen voor het certificaat 'Jeugd Eerste Hulp A'. Zij hadden vanaf oktober 2006 van hun leraar Arie de Bruin theorielessen over het menselijk lichaam gekregen en praktische oefeningen van Rode Kruisinstructrice Sjanette Stout.

Eerst kregen de leerlingen een schriftelijke toets. Daarna gaven vier examinatoren van het Rode Kruis praktische opdrachten. De leerlingen moesten gewonden verbinden, een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging brengen en een oefenpop reanimeren. Zowel voor het schriftelijk als het praktische gedeelte is iedereen geslaagd.

De geslaagden zijn: Omar Bom, Leonie de Bruin, Lorenzo de Bruin, Kirsten Contant, Mandy Erkelens, Lieke Gort, Patrick van de Graaf, Jeffrey de Klein, Beatrijs Kok, Brechje Nieuwenhuizen, Timo Otterman, Michael Schutte, Martine Troost, Ferry Verkerk, Michelle van der Wal, Christina de Zwart.
Namens de school overhandigde Brechje Nieuwenhuizen na afloop van het examen Sjanette Stout een mooi boeket bloemen. Ook de examinatoren kregen bloemen van de leerlingen.

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen ze verder gaan met de cursus 'Jeugd Eerste Hulp B'. Daar is geen speciale vooropleiding voor nodig, maar het is altijd handig als ze al kennis hebben gemaakt met de eerstehulpverlening. De cursus 'Jeugd Eerste Hulp B' begint weer in het najaar in het Rode Kruisgebouw aan de Duivenstraat 70.
 
Meer weten?
Klik aan de linkerzijde op 'Organisaties' en daarna op 'A-Z'. Via de letter 'R' kan de afdelingspagina van het Rode Kruis Papendrecht bereikt worden. Daar staan de Rode Kruisactiviteiten vermeld, inclusief contactinformatie. Kijk ook eens naar het nieuws vanuit de Rode Kruisregio Alblasserwaard door onderaan op 'Terug naar de beginpagina' te klikken.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.