Drechtwerk wordt eindelijk ingeschakeld in Papendrecht

13 februari 2007
Drechtwerk wordt eindelijk ingeschakeld in Papendrecht

PAPENDRECHT - Vandaag werd door de directie van Drechtwerk (de sociale werkplaats van de regio) en de gemeente Papendrecht een convenant gesloten waarmee afgesproken werd dat de gemeente in 2007 voor ruim 400.000 euro werk gaat uitbesteden resp. mensen detacheert. De eerste opdracht betreft digitalisering van een deel van het archief, een nieuwe tak van sport van Drechtwerk en hun eerste opdracht daarvoor. Burgemeester C.J.M. de Bruin en algemeen directeur van Drechtwerk, de heer P. Kuipers, ondertekenden het convenant (zie foto).

Op de vraag aan de wethouder Vogel waarom het uitbesteden niet veel eerder was gedaan kwam een omhullende reactie dat Drechtwerk eerst sinds 2004 problemen heeft en de creatieve aanpak van de nieuwe directeur Peter Kuipers dit convenant heeft veroorzaakt. Zoals Balkenende zei “laten we blij zijn”.

De deelname aan Drechtwerk heeft echter altijd geld gekost. Tot 2004 werd een voorschot betaald afhankelijk van het aantal mensen uit Papendrecht dat een indicatie voor Drechtwerk had. Voor de verliezen die op het eind van het jaar vastgesteld werden waren alle tien deelnemende gemeenten pondspondsgewijze verantwoordelijk.

Wanneer de gemeente Papendrecht, zoals ook veel andere gemeenten dat in het hele land doen, eerder was begonnen met het uitbesteden aan Drechtwerk, was de financiële positie van die instelling beter geweest. Eerst nadat het rijk haar bijdrage ging verlagen werd men wakker. Er moest wat gebeuren, want nu moest er ook achteraf nog een onzeker bedrag worden betaald.

Er wordt in Papendrecht veel werk uitbesteed waar Drechtwerk bij had kunnen helpen, denk o.a. aan de groenvoorziening. In het verleden toen Drechtwerk nog een drukkerij had heeft men ook daar zelden of nooit gebruik van gemaakt. Zo zijn er meer zaken te bedenken die met een gerust hart overgelaten kunnen worden aan mensen met een handicap. Maar een nieuwe directeur die niet uit de ambtelijke maar uit de zakelijke sfeer komt blijkt de ogen te kunnen openen. “Laten we dus blij zijn, samen met Balkenende”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.