Geen symbiose tussen theater en verenigingsgebouw

13 februari 2007

PAPENDRECHT - De Papendrechtse commissie ABZ wijst oponthoud voor verbouwing theater de Willem af. Alleen de PAB wilde de stichting Symbiose minstens gelegenheid geven haar plannen voor een ander gebouw te tonen en toe te lichten.

Dat andere gebouw zou een uitgebreid theater, een multicultureel gebouw of een verenigingsgebouw kunnen zijn. Maar daar wilde de meerderheid van de commissie nu niet van horen. Het zou verwachtingen wekken dat er nog wat gewijzigd zou kunnen worden. De raad heeft besloten dat het college verder moet gaan met de voorbereiding van een voorstel voor verbouwing van het huidige theater. Wanneer er daarnaast mensen zijn die met plannen voor een verenigingsgebouw komen, geheel los van het theater, dan moet dat inderdaad bekeken worden, bijvoorbeeld in de commissie Samenleving, want initiatieven vanuit de bevolking zijn welkom. Scheurwater van de Christen Unie stelde voor om de kaders voor zo’n project door het college te laten vaststellen. Bert Blasé van de PvdA drong er op aan mensen van de stichting Symbiose uit te nodigen om toe te treden tot de klankbordgroep voor het theater. Daar kunnen zij dan een goede inbreng hebben, maar deze wijze van werken voorkomt dat er andere verwachtingen worden gewekt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.