Koninklijke Onderscheiding voor Piet den Dunnen

10 februari 2007
Koninklijke Onderscheiding voor Piet den Dunnen

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 februari ontving de heer Piet den Dunnen namens H.M. de Koningin uit handen van burgemeester C.J.M. de Bruin een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens een receptie in de Bethlehemkerk, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Koninklijke Christelijke Zangersverbond (K.C.Z.B.) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Na 20 jaar nam de heer Den Dunnen afscheid van het bestuur van de K.C.Z.B. Tijdens de receptie waren ruim 100 aanwezigen, waaronder besturen van andere koren, familie, vrienden en pers.

Piet den Dunnen werd geboren op 16 juli 1940 te Dordrecht en maakte ruim 20 jaar deel uit van het bestuur van de Koninklijke Christelijke Zangersverbond (K.C.Z.B.). Den Dunnen bekleedde op zowel regionaal als op landelijk niveau verschillende functies, onder meer als voorzitter, secretaris en penningmeester.

Verder gaf hij leiding aan zondagsschoolvereniging De Zaaier, was hij jeugdwerkleider bij Christelijk Jongeren Verbond, bestuurder bij de afdeling van het Christelijk Nationaal Vakbond en voorzitter van het Hervormd Kerkkoor Papendrecht.

Piet den Dunnen was zeer verrast over de onderscheiding. Normaal gesproken was hij de afgelopen 20 jaar altijd op de hoogte van verrassende onderdelen die werden georganiseerd, maar dit keer was hij zelf degene die verrast werd.

Normaal gesproken worden Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt op Koninginnedag, maar voor deze bijzondere gelegenheid werd dus een uitzondering gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.