Geul minioren zwemmen derde Speedowedstrijd

05 februari 2007

PAPENDRECHT - In het Aquapulcabad in Dordrecht werd dit weekend de derde Speedowedstrijd gezwommen voor zwemmertjes tot 12 jaar, de zogenaamde minioren. Verschillende zwemmertjes van de Geul leverden een mooie prestatie. Het meest opvallend was de tijdsverbetering van Djamari Oetringer op de 200 wissel: zij zwom maar liefst 11,35 seconden van haar tijd af.
De wat meer ervaren zwemmers zwemmen de voorrondenummers om zich te plaatsen voor de Speedofinales later dit seizoen. In de categorie minioren 3 en 4 haalde Latona Baart een goede tweede plaats op de 50 vlinder. Sophia van Maren zwom op zowel de 50 vlinder als de 100 rug een mooi PR.
De zwemmers in de categorie minioren 5 moesten flink aan de bak: zij zwommen 100 rug, 200 wissel en 100 vrij. Jesse de Win sloot alledrie de afstanden af met een PR en een tweede plaats. Ook de jongens in de categorie minioren 6 zwommen drie stevige afstanden: 100 school, 100 vlinder en 400 vrij. Tim Muller slaagde erin op alledrie de afstanden een PR van meer dan 5 seconden neer te zetten.

De beginnende zwemmertjes zwemmen de zogenaamde instroomnummers. In de categorie minioren 3 en 4 haalde Sabrina de Graaf op de 50 rug een eerste plaats. Emese Ramstijn en Iris van Valen zwommen mooie PR’s op de 50 school. Anne Duijndam zwom op de 50 school bij minioren 5 naar een derde plaats en Rob van Leeuwen zette bij zijn eerste wedstrijd bij minioren 6 een goede prestatie neer door tweede te worden op de 50 school en derde op de 50 rug.
Bij de vijfde wedstrijd in het Lange Afstandscircuit werden dit weekend nog twee clubrecords verpulverd: Jasper de Win verbeterde met 5.34.72 op de 400 wissel het clubrecord voor jongens onder de 14 jaar met 22 seconden en Jesse de Win zwom op de 800 vrij met 11.44.61 maar liefst 28 seconden van het clubrecord jongens onder de 11 jaar af.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.