Echtpaar Ronteltap-Kloos 60 jaar getrouwd

02 februari 2007
Echtpaar Ronteltap-Kloos 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin bezocht vrijdag 2 februari het echtpaar Ronteltap-Kloos in hun woning aan de Pontonniersweg 132. Het paar was maandag 29 januari 60 jaar getrouwd.

Harry en Rietje Ronteltap zijn beide geboren in Schiedam, waar zij ook hun jeugd doorbrachten.
Zij hebben verkering sinds 19-1-1941. Het verkeringsjubileum (66 jaar) vierden zij 19 januari jl. samen in restaurant de Stroper in Dordrecht.
Harry en Rietje leerden elkaar leren kennen tijdens dansles. Drie jongens draaiden om Rietje heen, maar haar voorkeur ging duidelijk uit naar Harry, die zij de knapste van het stel vond. Zelfs de acteur Ton van Duinhoven vond Rietje leuk, maar ook hij maakte geen schijn van kans.

Na drie maanden had Rietje geen geld meer voor de dansles en moest opzeggen. Dit was echter iemand ter ore gekomen, die anoniem de volgende drie maanden voor haar betaalde (fl. 1,50). Toen Harry de anonieme gever bleek te zijn, sloeg de vonk helemaal over.
Mede door de oorlog duurde de verkering zes jaar en werd er getrouwd op 29-1-1947. In Rotterdam en omgeving zorgde het tekort aan huizen ervoor dat tijdens de eerste huwelijksjaren werd ingewoond bij de ouders.
Rond 1949 kon het paar zijn eerste woning betrekken in Kethel, bij Schiedam. Inmiddels was ook het eerste kind geboren, een jongen. Rietje kookte iedere avond 1 liter pudding ter compensatie van alle gemiste lekkere hapjes in de oorlog.
In Kethel beleefde het jonge gezin een gelukkige tijd en groeide het gezin uit tot in totaal vier zoons en een dochter.
Rietje werkte tot haar trouwen met zeer veel plezier aan de balie op het postkantoor in Schiedam. Door de toen geldende regeling dat vrouwelijke postbeambten niet getrouwd mochten zijn, werd Rietje na het huwelijk verplicht gebombardeerd tot huisvrouw.

Rietje wordt door haar kinderen ‘een oermoeder’ genoemd, die de zorg voor man en kinderen met liefde op zich nam. Ze kan heerlijk koken en nog steeds laat zij, zelfs nu op 82-jarige leeftijd, nog bijzondere nieuwe recepten op de kinderen los.
Harry heeft gewerkt voor zeven gezinsleden en heeft altijd in de cijfers gezeten als boekhouder. Door zijn harde werken hebben alle kinderen goede opleidingen genoten. De kinderen zijn allemaal ‘goed terecht gekomen in de maatschappij’. Door een verhuizing van het bedrijf waar Harry werkte van Schiedam naar Dordrecht, kwam het gezin Ronteltap 41 jaar geleden in Papendrecht terecht.
Harry legde zich nadat hij met de VUT ging toe op modelbouwen. Geen kant en klaar pakketen, maar een miniatuur schip opbouwen aan de hand van tekeningen. Later kwam daar een nieuwe hobby bij, namelijk de computer. Voor scannen, mailen, internetten en elektronisch bankieren draait hij zijn hand niet om.
Sinds zes jaar woont het echtpaar Ronteltap in goede gezondheid aan de Pontonniersweg. Wekelijks gaan zij naar fitness om de spieren soepel te houden. De goede gezondheid is verder te danken aan de kookkunst, de goede zorgen van Rietje en de wekelijkse consumptie van enkele haringen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.