Mag het een uurtje langer zijn?

02 februari 2007

PAPENDRECHT - De plannen van de gemeente Papendrecht mbt het parkeren in het centrum werden tijdens een viertal bijeenkomsten in Mercure gepresenteerd. Er is veel belangstelling voor deze voorlichting/inspraak bijeenkomsten. Ze worden met name zo goed bezocht omdat velen in, of in de buurt van, het nieuwe centrum bang zijn hun tweede of derde auto niet kwijt te kunnen raken als ze ’s avonds thuiskomen.

Ook de ondernemers hebben wel vrede met het aangekondigde beleid, behalve over de duur van het parkeren in de blauwe zone. Daar is ernstig, en veelvormig, bezwaar tegen het feit dat de parkeerschijf slechts voor een uur gebruikt kan worden. De ondernemers vrezen een druk op de ketel bij het winkelend publiek waardoor voor spontane aankopen geen tijd meer is, met name nadat het eerste halfjaar gratis parkeren in de garage voorbij is. Men gaat dan weer naar buiten met een parkeerschijf. Het lopen naar de winkels, heen en weer, kost al gauw 10 à 15 minuten zodat alleen doelaankopen in de resterende tijd mogelijk zijn. Er wordt dus vrij algemeen aangedrongen op een insteltijd van twee uur in de blauwe zone.

Zij die in de omgeving van de Meent wonen zullen ongetwijfeld een parkeervergunning nemen, maar wat doe je dan met je tweede, en soms derde auto. Die moet aanzienlijk verder in de wijk geplaatst worden wanneer men voor zes uur thuis komt. Wethouder van Leeuwen gaf echter het rekensommetje dat je dan, als er al plaats is, om kwart voor zes kunt aankomen, de blauwe schijf op één uur zetten en de volgende morgen voor 9.00 uur kunt vertrekken.
Formeel zijn het allemaal voorstellen die nog niet bekrachtigd zijn. Men kan nu alle opmerkingen bij de gemeente kwijt en het is aan het college om daar al of niet rekening mee te houden.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.