Jeugdleden schaakclub slagen voor examens

02 februari 2007

PAPENDRECHT - De zeven jeugdschakers van de schaakclub Papendrecht / Alblasserdam die vrijdag 2 februari examen deden, zijn allen geslaagd. Pieter Modderkolk, die een week eerder al jeugdkampioen van de Rotterdamse Schaakbond werd bij de jeugd t.m. 15 jaar, slaagde voor Stap 4 zelfs met een 10.
De examens werden afgenomen door Wim Hokken van de schaakvereniging Sliedrecht. De jongelui worden bij schaakclub P/A opgeleid door een team van schaakdocenten, afhankelijk van de vorderingen die de meisjes en jongens hebben gemaakt e3n de groepsgrootte. Meinte Smink en Jack de Ruijter waren namens de docenten aanwezig.

Voor Stap 1 slaagde Sven Romijn met glans, een 8. Ook Dillon Hugers (Stap 2, een 8) was heel snel klaar met zijn examen. Voor Stap 3 slaagden Ferdinand de Coninck (6), Floor Prins (6) en Diana Gairabekova (een fraaie 8).Voor het examen voor Stap 4, dat een stuk moeilijker is, slaagde Pieter Modderkolk zonder ook maar één fout te maken. Martin de Witte slaagde ook ruim met een 6½. Hieruit blijkt, dat schaakclub P/A een goede leerschool is om te leren schaken en beter te gaan schaken. Ook is duidelijk dat opnieuw een aantal jeugdleden op het niveau is gekomen om de senioren partij te gaan geven.

Op de foto v.l.n.r.: Wim Hokken (examinator), Meinte Smink (schaakdocent P/A), Martin de Witte (stap 4), Diana Gairabekova (stap 3), Pieter Modderkolk (stap 4) en Floor Prins (stap 3)

Het eerste achttal van Papendrecht / Alblasserdam heeft dinsdag een 5-3 geboekt op ’t Springend Peert 1, dat hiermee zijn degradatiezorgen ziet vergroot. P/A houdt de strijd vol met Sliedrecht 2, dat Erasmus 4 terugwees met 4½-3½. Op 1 maart ontmoeten beide kanshebbers op de titel in 2e klasse B elkaar in Sliedrecht. De thuisclub heeft genoeg aan een gelijk spel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.