Molenpad stuk kaler door stormschade

02 februari 2007
Molenpad stuk kaler door stormschade

Papendrecht, 2 februari 2007 - De storm die woedde over Papendrecht op 18 januari heeft heel wat ongemak veroorzaakt. Bij de gemeente zijn 30 meldingen binnengekomen over omgevallen bomen, scheve bomen, loshangende takken en takken op straat.

De afgelopen 2 weken zijn circa 30 bomen weggezaagd. Deze worden herplant als ze deel uitmaakten van een rij beplanting. Het is nog onduidelijk of er dit plantseizoen overal nog herplant zal worden waar dat nodig is omdat het plantseizoen eind april afloopt.

De coniferenhaag langs het Molenpad wordt geheel verwijderd. Het gaat om zo'n 550 coniferen. Het weghalen is noodzakelijk omdat er een gevaarlijke situatie is ontstaan. Op sommige gedeelten lijkt de haag nog intact maar blijken er tussenin toch coniferen in meer of mindere mate scheef te staan. Bekeken wordt nog op welke plaatsen herplant wordt en met welke boomsoort(en). Herplant zal in ieder geval niet vóór het volgende plantseizoen plaatsvinden.

De ‘kostenstrop’ voor de gemeente voor het weghalen van bomen wordt geschat op € 15.000, herplanten is hierbij nog niet meegerekend.

Door de storm zijn er heel wat coniferen omgewaaid.

Een groot deel is inmiddels gekapt.

Het ophalen van de boomstammen.

En deze fraaie coniferen zullen straks dus ook allemaal worden gekapt...

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.