Pieter Modderkolk RSB-kampioen B-jeugd

29 januari 2007

PAPENDRECHT - Pieter Modderkolk van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft een schitterend resultaat geboekt door zaterdag 27 februari in twee zinderende partijen het kampioenschap voor de B-jeugd (t/m 15 jaar) van de Rotterdamse Schaakbond naar zich toe te trekken. Hij heeft zich daarmee geplaatst voor het Nederlands kampioenschap, dat in de eerste week van mei in Venlo wordt gespeeld.

Alblasserdamse Pieter was het toernooi slecht begonnen op 13 januari met een nul tegen de zwakke Erwin Beltz. Daarna volgden drie zeges. Daardoor moest hij zaterdagochtend tegen Niels Mijnster uit Sliedrecht, die als eerste was geplaatst, voor Peter Ypma en Pieter aantreden. Door te winnen kwam Pieter alleen aan de leiding en die verdedigde hij in een lange partij (3 uur en 20 minuten) 's middags met succes tegen Lennard de Boer uit Zwijndrecht. Niels Mijnster eindigde als tweede. Uit de B-groep kon zich maar één speler voor het NK plaatsen.

Martin de Witte uit Oud-Alblas van P/A klom door twee zeges op de laatste dag naar het midden van de B-groep. In de A-groep merkte Ramon v.d.Stelt (1,5 uit 6) dat die veel zwaarder is dan de B-groep waarin hij vorig jaar speelde. Ramon haalde uit zijn partijen minder punten dan hij gezien zijn spel verdiende.
De resultaten van de drie jongens van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam tonen aan, dat de professionele training voor de topjeugd succes afwerpt. De club besteedt overigens ook veel aandacht aan het leren schaken van de beginnende jeugd en de verdere opleiding via de Stappendiploma's van de Nederlandse Schaakbond.

Belangstellenden voor de schaakclub, zowel jeugd als ouderen, zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar in kleine groepjes de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door de competitie. Op vrijdag is er voor de A- en B-wedstrijdgroep een specifieke training. Op dinsdag vanaf 19.50 uur spelen de volwassenen in het fraaie en comfortabele Denksportcentrum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.