PKC wint nipt derby van Deetos

29 januari 2007

PAPENDRECHT - Jarenlang stond het affiche Deetos/Volhuis-PKC/Café Bar borg voor een spannende korfbalwedstrijd op het allerhoogste niveau. De ranglijst in de Korfbal League voorafgaand aan dit duel zou anders doen vermoeden. Maar wedstrijden tussen Deetos/Volhuis en PKC/Cáfé Bar staan altijd op zich.

Dat bleek zaterdagavond wel in een vol huis aan de Vorrinklaan in Dordrecht. De koploper op bezoek bij de rode lantaarndrager.

Na een moeizaam begin, was het na drie minuten dat PKC/Café Bar het voortouw nam en naar 0-2 wist uit te lopen. Het leek dus allemaal volgens het spoorboekje te gaan verlopen. Deetos/Volhuis zette daarna het volle fysiek in, daarbij geholpen door enkele omstreden beslissingen van het arbitrale duo.
Na de 4-4 ontspon zich een enerverende eerste helft, waarin goed korfbal niet te zien was, maar de onderlinge strijd hoog was.
De irritaties over en weer liepen op. Bij 7-7 en een vrije bal voor Deetos/Volhuis in de korfzone, legde de scheidsrechter de bal op de stip vanwege te vroeg inlopen van Bart Cleyman, terwijl die ruim 15 seconden op zijn plaats bleef staan. Steven Mijnsbergen kon zich niet beheersen en werd met tweemaal geel weggestuurd.
PKC/Café Bar behield wel steeds het voortouw, maar kon niet echt uitlopen op het Dordtse achttal, dat bleef strijden voor haar kansen. PKC/Café Bar maakte daarbij de fout om niet op souplesse en klasse te spelen, maar mee te gaan in het Dordtse strijdgewoel. Rust: 10-11

De openingsfase in de tweede helft was voor PKC/Cáfé Bar, dat even op souplesse ging spelen. Via 10-14 werd het 12-16 en leek de wedstrijd beslist te zijn. Opnieuw liepen de gemoederen hoog op, toen een omstreden toegekende strafworp voor Deetos/Volhuis, die werd gemist, overgenomen mocht worden. Nu scoorden de Dordtenaren wel en kon de aansluiting weer worden gevonden.
Opnieuw tumult en het hele aanvalsvak van PKC/Café Bar naar de verdediging toen de schotklok werd overschreden door Deetos, terwijl de zoemer niet gehoord kon worden. Na beraadslaging aan de jury tafel nam de scheidsrechter nu wel een goed besluit: de bal over naar PKC/Café Bar, dat uit de aanval die volgde direct tot score wist te komen.
Zo bleef het tot enkele minuten voor tijd spannend: 21-23. De 24e treffer aan PKC-zijde met nog een goede minuut op het scorebord was de beslissing. Gewoon de tijd uitspelen. Dat Deetos /Volhuis nog mocht terugkomen tot 23-24 was slechts een formaliteit.

Een moeizame overwinning dus voor de Groen-Witten, die zich wederom gesteund zagen door een fantastisch supporterslegioen. Voor Deetos/Volhuis een moeilijke zaterdagavond... wanneer de Dordtse ploeg niet snel punten gaat pakken, dreigt een afdaling naar lager niveau. Foto: Hans van den Broek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.