Boskalis verwerft miljoenenopdracht

24 januari 2007
Boskalis verwerft miljoenenopdracht

PAPENDRECHT - Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat het een omvangrijke opdracht heeft verworven ten behoeve van de bouw van een terminal voor export van LNG in Soyo, Angola. De opdracht betreft de aanleg van nieuw land in zee alsmede het baggeren van een toegangskanaal en zal in samenwerking met baggerbedrijf Jan de Nul worden uitgevoerd. De contractwaarde bedraagt circa € 300 miljoen, het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50%. Het project zal eind 2008 worden opgeleverd.

Voor de aanleg van het toegangskanaal zal 26 miljoen m³ worden gebaggerd met zware
snijkopzuigers (cutters). Van de vrijkomende grond zal circa vijf miljoen m³ worden gebruikt voor de aanleg van 140 hectare nieuw land, waarop de LNG-terminal zal worden gebouwd.
Daarnaast zal voor het nieuwe land twee miljoen m³ zand uit zee worden gewonnen met enkele middelgrote hoppers.
Dit project in Angola past in de reeks van grootschalige LNG projecten op de wereldmarkt voor maritieme infrastructuur. De markt wordt gedreven door langetermijnfactoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.