Kunstuitleen Papendrecht gaat verhuizen

23 januari 2007

PAPENDRECHT - Slechts enkele maanden na de viering van het 20-jarig bestaan, krijgt de Regionale Kunstuitleen Papendrecht de kans om verder te groeien. Haar kunstcollectie bevat vele juweeltjes en steeds meer nieuwe leners ontdekken dit ook. In november 2006 mocht de Kunstuitleen dan ook de 1000ste inschrijving noteren. Ook de vele spraakmakende kunstprojecten hebben de Kunstuitleen op de regionale kaart gezet.

De Kunstuitleen verhuist daarom binnenkort naar een grotere ruimte. Meer vierkante meters betekent immers plaats voor méér kunst en méér activiteiten. De Kunstuitleen blijft in hetzelfde pand (waarin ook de Openbare Bibliotheek Papendrecht is gevestigd), maar schuift naar achteren, naar de voormalige ruimte van het Museum voor Moderne Kunst. Bovendien krijgt de Kunstuitleen een eigen ingang aan de kant van de parkeerplaats langs de P.C. Hooftlaan.

Aan de verhuizing gaat een verbouwing vooraf. Om de periode van overlast die daarmee gepaard gaat tot een minimum te beperken, sluit de Kunstuitleen enkele weken en wel van maandag 30 januari tot en met donderdag 8 maart. Als een leentermijn in die periode eindigt, wordt de verlenging van die periode dat de kunstuitleen is gesloten, uiteraard niet doorberekend. Abonnees van de Kunstuitleen zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Bezoekers zijn vanaf vrijdag 9 maart 2007 weer van harte welkom op de nieuwe locatie: P.C. Hooftlaan 180. De hoofdingang van de nieuwe kunstuitleen is dan niet meer de ingang van de bibliotheek maar bevindt zich “om de hoek” aan de kant van het parkeerterrein. Pas als de nieuwe Kunstuitleen echt helemaal klaar is, wordt deze feestelijk heropend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.